Vincent & Christoph_AE

Neut geeft er een neut op: AE wil Limburg inpalmen

Christoph Neut, vroeger nog aan het hoofd van Cegeka België, komt met zijn huidige werkgever AE, terug naar de Corda Campus. Vanuit de specialisatie in digitale transformatie wil hij nu de Limburgse markt gaan inpalmen. “Ons DNA past bijzonder goed bij de vibe die in Limburg leeft,” zegt hij.

AE (wat staat voor Adapt and Enable) werd in 2001 opgericht in Leuven. Met de focus op digitale transformatie heeft het bedrijf ondertussen een gestage groei doorgemaakt. Dit jaar stevent AE af op een omzet van 55 miljoen euro met zo’n 400 medewerkers. “De veranderingen gaan alsmaar sneller,” zegt CEO Christoph Neut (ex-Cegeka). “We helpen de bedrijven en organisaties om daar klaar voor te zijn. Dit door technologie te gebruiken als een middel om hun digitale of datagedreven plannen te verwezenlijken.”

AE wil nu ook de pijlen (verder) op Limburg richten. Met Serge Craeghs (nu Digitalum) waren daar de voorbije jaren al flink wat stappen in gezet. "We gaan ons bruggenhoofd op de Corda Campus versterken”, zegt huidig regioverantwoordelijke Vincent Guelinckx. “Ons DNA past immers bijzonder goed bij de vibe die tegenwoordig in Limburg leeft. Net als wij houden Limburgers de voetjes graag op de grond, met rotsvast geloof in vooruitgang." Al gerealiseerde projecten bij klanten als H.Essers, Mediahuis, P&V Panels of Veldeman moeten de groei-operatie vleugels geven. AE mikt alvast op bijkomende aanwervingen en zal de infrastructuur gelijkmatig aanpassen.