Nieuws Limburg Neven verkoopt ANL aan Frans familiebedrijf

Neven verkoopt ANL aan Frans familiebedrijf

Neven verkoopt ANL aan Frans familiebedrijf

ANL Plastics, bekend als de trots en grootste werkgever van Wellen, is in handen gekomen van de Franse familie Hubin. De voormalige aandeelhouders, de familie Neven, heeft alle aandelen verkocht. “Het was moeilijk een betere partij voor ANL te vinden”, zegt voormalig CEO Tony Neven.

ANL ontstond in 1958 als Armand Neven-Lemmens Plastics. De stichter leverde ook zijn initialen aan de latere naam ANL Plastics. Het bedrijf raakte aanvankelijk bekend als de ‘uitvinder’ van de bekende blauwe plastic bakjes voor champignons, en specialiseerde zich onder meer in verpakkingen voor de voedingsindustrie, denk bijvoorbeeld aan de plastic vacuümvormen voor koekjes- of pralinedozen.

Rond 2012 raakte ‘de trots van Wellen’ in financiële problemen. Het bedrijf werd toen ei zo na verkocht, maar uiteindelijk besloot de aandeelhoudersfamilie Neven om zelfstandig voort te gaan. Tony Neven, geen aandeelhouder maar zelf al jaren bestuurder bij ANL, was bereid het roer als CEO in handen te nemen. Onder zijn leiding werd het herstel ingezet met een ambitieus investeringsplan.

Nu komt het Wellens bedrijf in handen van de Franse familie Hubin. “De Franse familie is al lang actief in de kunststofsector, maar dan vooral in het spuitgieten van plastic flessen en doppen”, zegt Tony Neven. “Ze beschikken over 10 bedrijven, waarvan 9 in Frankrijk en 1 in Ninove (Plastuni). De groep is financieel sterk, goed voor een omzet van 115 miljoen euro per jaar met 600 medewerkers. Het was moeilijk een betere en sterkere nieuwe aandeelhouder voor ANL te vinden”, zegt Tony Neven. Hij staat zijn stoel van CEO af aan Félix Hubin, een telg uit de Franse aandeelhoudersfamilie.

Er verandert voorlopig ook niks voor de zowat 400 werknemers van ANL Plastics, van wie er 270 in de Wellense vestiging werken en de anderen in de dochterbedrijven in Frankrijk en Polen. “Er is ook weinig of geen overlapping op het vlak van de activiteiten. ANL betekent een aanvullende activiteit voor de familie Hubin”, aldus nog Tony Neven. ANL stevent dit jaar af op een omzet van ruim 60 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.