Officenter Zoubida

Nick van banden naar bites, Zoubida van koffiebar naar klantendienst

Twee opmerkelijke transfers in Limburgse managmentteams: Nick Wuestenbergs, bestuurder bij Banden De Condé, is de nieuwe CFO van IT-dienstverlener ACA Group in Hasselt. Gelijktijdig versterkt ook Christa Jouck van Officenter haar management door Zoubida Barka binnen te halen als CCO.

ACA Group, gekend als aanbieder van IT-diensten en producten voor digitale transformatie, versterkt zijn directieteam met Nick Wuestenbergs. Als Chief Financial Officer zal hij de groeistrategie van de onderneming in de komende jaren mee uittekenen. Dat houdt tevens in dat hij zal onderzoeken waar er voor ACA Group kansen liggen om overnames te realiseren.

Nick Wuestenbergs is in zijn nieuwe job niet aan zijn proefstuk toe. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in het financieel beheer van bedrijven. Het meest recent was hij nog CFO en bestuurder bij bandenspecialist Groep De Condé. Ronny Ruyters, CEO van ACA Group, verwelkomt het nieuwe directielid: “Nick is van vele financiële markten thuis en is met zijn uitgebreid netwerk in de Vlaamse zakenwereld de juiste man op de juiste plaats om ons op ons groeipad te begeleiden. Die ambitieuze groeistrategie is erop gericht om het personeelsbestand in de komende maanden en jaren verder uit te breiden via organische groei en via een dynamische acquisitiepolitiek.”

Nick Wuestenbergs voegt zelf nog toe: “Al vanaf de eerste gesprekken zaten we op de dezelfde lijn en ik ben dan ook verheugd om het leidinggevend team te vervoegen. Ik ben onder de indruk van de toewijding van het team aan de solide strategische groei, van de focus op de ACA-medewerkers en de klanten en van het streven naar een positieve impact op de wereld als de kernprioriteiten van het bedrijf.”

Linkerhand voor Christa

En ook Officenter, met zijn 14 vestigingen de tweede grootste op de Belgische markt van business- en coworkingcentra, heeft een nieuwe topper binnengehaald. CEO Christa Jouck heeft naast rechterhand Kirsten Derhaeg (COO) nu ook linkerhand Zoubida Barka aangetrokken (foto bovenaan). Zij krijgt de functie van Chief Customer Officer, of anders gezegd: directeur klantenrelaties.

Zoubida Barka bracht het grootste deel van haar carrière door bij energieleverancier Luminus en groeide intern door tot KMO-manager van het Sales & Campaign-team. Nadien deed ze enkele jaren ervaring op als ondernemer met een eigen modezaak met gezellige koffiebar. Een tijdje geleden maakte ze de overstap naar Officenter, om als assistente van Christa Jouck, de transitie naar de nieuwe groep met 7 extra vestigingen, in goede banen te leiden.

Nu krijgt Zoubida promotie, met een rol als CCO of Chief Customer Officer. Haar job is om de klantentevredenheid, die vandaag al boven 90% ligt, verder uit te bouwen. “Er wacht mij een grote uitdaging om deze score minstens te behouden en nog meer mijn oor te luisteren te leggen om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen”, aldus Zoubida. Ze zal bovendien als spilfiguur fungeren om de onderlinge business tussen de 900 bedrijven die bij Officenter huren, te stimuleren en synergieën te creëren. Tot slot krijgt ze de bevoegdheid over het project Vitaal en Gezond (tele)Werken, dat Officenter weldra zal starten in samenwerking met Ready2Improve.