Schermafbeelding 2024-06-11 om 18.42.10

Nicole stopt met luxueuze lingerie

Nadat ze de afgelopen 43 jaar zowat elke dag tussen haar klanten stond, hangt Nicole Salden deze zomer de nette mantelpakjes, kleurrijke ensembles en luxueuze lingerie van Plum Plum in Bree aan de wilgen. “Het is toch met gemengde gevoelens dat ik met pensioen ga”, zegt ze in HBvL.

Nicole begon met haar eigen boetiek Plum Plum 28 jaar geleden. “In eerste instantie verkocht ik alleen maar lingerie, beddengoed, pyama's, enzovoort. Alles was zo zacht als een veertje, vandaar de naam Plum Plum."

Het meest memorabele hoogtepunt in haar lange carrière was ongetwijfeld het bezoek van Marlies Dekkers. "We waren de de meest verkopende winkel van het merk Marlies Dekkers, en daarom kwam Marlies persoonlijk naar Bree tijdens een opendeurdag.”

De redenen om te stoppen zijn klassiek voor de retail: "De concurrentie van de ketens werd stilaan moordend en mensen gingen steeds minder besteden aan kleding. De opkomst van de e-commerce en vooral corona hebben veel zaken uit de detailhandel de doodsteek gegeven."

En dus gaat Plum Plum dicht. "Ik zal deze zomer de deur met weemoed definitief sluiten. Vooral de sociale contacten en mijn vaste klanten ga ik erg missen.”