Nieuws Limburg “Niet alleen voor terrasje de grens oversteken”

“Niet alleen voor terrasje de grens oversteken”

“Niet alleen voor terrasje de grens oversteken”

De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt dat de economische belangen van Belgisch en Nederlands Limburg nauw met elkaar verbonden zijn. “Als de grensovergangen gesloten zijn, of aan één kant van de grens andere maatregelen worden opgelegd, heeft dat enorme gevolgen voor de tankstations, kledingwinkels en horecazaken”, weet grensoverschrijdend ondernemer Armand Vliegen. “De kansen voor ondernemers liggen voor het grijpen, ook in andere sectoren en in de B2B-markt.”

Vliegen steekt al veel langer zijn nek uit om de samenwerking tussen bedrijven aan weerskanten van de grens aan te moedigen. Via zijn netwerk One Two Go komen Limburgse bedrijfsleiders uit de 2 regio’s regelmatig samen om ervaringen uit te wisselen en commerciële contacten te leggen. Echter: sinds het uitbreken van de coronacrisis draaien de fysieke ontmoetingsmomenten op de laag pitje. Gezien de versoepelingen, is Vliegen vastberaden om de formule te revitaliseren en zo de kruisbestuiving tussen Belgische en Nederlandse ondernemers te bespoedigen.”

“Zo verleggen we de grenzen op 17 en 18 september voor een handelsmissie naar… Luik. Vanuit beide Limburgen wordt er veel te weinig aandacht besteed aan de opportuniteiten die op een boogscheut van onze kerktoren, liggen te wachten”, weet Vliegen. Het gezelschap wordt onder meer ontvangen bij ASL Group van ‘onze’ Philippe Bodson, die op de luchthaven van Luik een terminal voor business-jets heeft uitgebouwd. Er staat ook een bezoek aan het zakelijk netwerk van voetbalclub Standard de Liège op het programma.

Vliegen zet zijn missie dus verder… Met dezelfde doelstellingen wordt overigens op 20 en 21 oktober opnieuw de euregionale handelsbeurs Limburg Leads georganiseerd in het MECC in Maastricht. Zeker te noteren!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.