Nieuws Limburg “Niet prutsen, maar besturen!”

“Niet prutsen, maar besturen!”

“Niet prutsen, maar besturen!”

De Limburgse werkgeversorganisaties reageren bezorgd op de val van de regering. “Onze huidige conjunctuur laat een lange periode van politieke onzekerheid niet toe”, zegt Ruben Lemmens van VKW Limburg. “De arbeidsmarktkrapte, een al dan niet pijnlijke Brexit, de hervorming van het vennootschapsrecht… Kortom, meer dan redenen genoeg om niet te prutsen, maar te besturen. Politici moeten hun verantwoordelijkheid nemen, en de socio-economische winst die we afgelopen jaren boekten, niet verloren laten gaan. We mogen niet aanvaarden dat een aantal erg belangrijke dossiers stranden op enkele meters van de meet.”

De collega’s van Voka zijn het roerend eens. “Het lijkt er meer en meer op dat we in een lange periode van politieke onzekerheid terecht zullen komen”, zegt Johann Leten van Voka Limburg. “We betreuren dat het laatste sluitstuk van het sociaal-economische hervormingsbeleid, dat de voorbije 4,5 jaar succesvol op de rails gezet werd, niet uitgevoerd zal worden. Nochtans noodzakelijke maatregelen, zoals de Arbeidsdeal. Een streep door te rekening voor iedere ondernemer. Niet in het minst in Limburg, waar de krapte op de arbeidsmarkt al precair was.”

“We eisen dat er bij de grote dossiers terug gedacht wordt aan het algemeen belang, dat er dus wél gehandeld wordt. Als er een harde Brexit komt, of er volgende maand mogelijks stroomtekorten zijn, is een doortastend optreden noodzakelijk. Niemand zit te wachten op ad hoc- of steekvlampolitiek”, besluit Johann Leten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.