Nieuws Limburg Nieuw bedrijf stopt alle reisinfo in app

Nieuw bedrijf stopt alle reisinfo in app

Nieuw bedrijf stopt alle reisinfo in app

Philippe Bodson, Arne Geusens en Pascal D’Helft hebben samen de nieuwe onderneming App-it opgericht. Hun eerste product is een app waarmee organisatoren van reizen alle informatie en communicatie ter beschikking kunnen stellen van de deelnemers: het programma, de reisdocumenten, extra uitleg over bezienswaardigheden, de accommodatie, enzovoort. Maar net zo goed kunnen de reizigers een push-melding krijgen als de bus op vertrekken staat…

“Het is begonnen uit frustratie bij de reizen die we zelf organiseren”, zegt Arne Geusens van ASL Travel. “Je maakt keurige programmaboekjes, deelt die netjes uit bij het vertrek, en merkt al na de check-in dat de helft zijn boekje kwijt is of de gegevens ondertussen veranderd zijn… Dan is een app waarin je alles overzichtelijk weergeeft, veel handiger. Met hier over na te denken, zijn we tot een toepassing gekomen die voor alle reizigers van de groep, alle nuttige informatie bundelt. Met enkele tikken op de smartphone, heeft iedereen zijn tickets bij de hand, weten ze meteen hoe laat de bus vertrekt, waar het restaurant van afspraak zich bevindt en wat het gsm-nummer van de reisleider is.

Arne Geusens ontwikkelde App-it samen met Pascal D’Helft (Appoint en Priceless IT) en kreeg de steun van Philippe Bodson (ASL Group). Met Jimmy Buckinx werd al meteen een eerste werknemer aangeworven. De eerste klanten, voornamelijk reisbureaus en touroperators, zijn heel enthousiast. “Ze zien meteen dat App-it is ontwikkeld door mensen die met beide voeten in de praktijk staan. We kunnen dus exact inspelen op hun actuele behoeften”, aldus nog Arne Geusens. “Ze merken tevens dat het heel gemakkelijk is om alle informatie toe te voegen en te gebruiken. De bestellingen komen vlot binnen, ook al kunnen er momenteel door Covid-19 geen praktijktests mee gebeuren. De sector maakt duidelijk van de coronaluwte gebruik om zich te wapenen voor het moment dat de herstart mogelijk wordt.”

Intussen worden de features van de app verder uitgebreid. “Er wordt nog een chatfunctie aan gekoppeld, een mogelijkheid om foto’s te uploaden en met de groep te delen, enzovoort. Al zeg ik het zelf: deze app is een grote meerwaarde voor zowel de organisatoren als de deelnemers van de reis.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.