Books hasselt

Nieuw bedrijvencentrum opent volgende week

1 oktober is zoals de eerste schooldag voor de nieuwe bewoners van het bedrijvencentrum Books The Office. Dan mogen ze voor het eerst werken vanuit het nagelnieuwe bedrijvencentrum met 100 werkplekken aan het Hasseltse Dusartplein.

Books The Office maakt deel uit van Books, een ontwikkeling in het centrum van Hasselt met 37 luxe-appartementen, kantoren en handelsruimtes. Het gedeelte voor bedrijven is een initiatief van de zaakvoerders van communicatiebureau Hands (Kristof Schiepers, Stijn Martens en Laurence Libert) en de Harmony Group van Bilzenaar Koen Merken. Ze investeerden er 2,5 miljoen euro, aldus Het Belang van Limburg. Het bedrijvencentrum beslaat een oppervlakte van 1.100 m2, met 100 flexibele en vaste werkplekken met uitzicht op het Kolonel Dusartplein. Er zijn tevens vergaderzalen en een eventruimte beschikbaar.

Eén van de eerste gebruikers is UHasselt, dat er ruimte ter beschikking stelt van student-ondernemers. Via hun dienst StudentStartUp begeleidt de universiteit tal van jongeren die nog tijdens hun studies een zaak opstarten of broeden op een zakelijk idee. Zij kunnen bij Books The Office heel eventjes de books neerleggen om elkaar te ontmoeten, te vergaderen, ervaringen en informatie te delen en samen te werken met de andere bewoners.