Nieuw bedrijvenpark in Genk is (bijna) helemaal klaar

HiSupPort, een groot nieuw bedrijvenpark met 60 KMO-bedrijfsgebouwen, is bijna helemaal klaar. Onder grote belangstelling van heel wat notabelen werd zopas de laatste steen gelegd van het prestigieuze project, waar nu al 400 mensen werken.

Het moet niet altijd de eerste spadesteek zijn die officieel wordt gevierd... Bij HiSupPort, het nieuwe KMO-park aan de rand van de voormalige Ford-site, waren dinsdag Vlaams minister Jo Brouns, burgemeester Wim Dries en de schepenen Toon Vandeurzen en Erhan Yilmaz te gast voor de laatste spadesteek van het project. Een indrukwekkende realisatie.

"We hebben op korte tijd 60 KMO-units gebouwd in diverse formaten en afwerkingsniveau's", zegt Kristin Mertens, CEO van HiSupPort, dat deel uitmaakt van de HiGeniUs Groep van de ondernemersfamilie Vandeweyer. "58 van de 60 units staan momenteel recht en zijn allemaal verkocht of verhuurd. De bedrijven zijn nu al volop operationeel en geven aan dat hun nieuwe accommodatie hen vleugels geeft."

Het merendeel van de huurders en kopers op HiSupPort zijn servicebedrijven in de bouw en industrie. Denk aan Hamster Cleaning of 3D-printingbedrijf Formando, maar ook diensten zoals digitale toolsleverancier Appoint, zijn al operationeel. "In totaal werken er zo'n 400 mensen op deze nieuwe site. Een enorme boost voor de lokale economie," stelt Kristin Mertens.

Nog één kantoorruimte moet worden gebouwd: de nieuwe uitvalsbasis voor Lhomme Tools. Daarna is het project helemaal klaar. "En dan sluiten we een belangrijk hoofdstuk af", zegt Luc Vandeweyer van HiGeniUs Groep. "Een groot, maar mooi project voor onze groep. Het is een hefboom voor ons heel bedrijf. Niet alleen bundelen we hier al onze eigen bedrijven en participaties, we creëren ook ruimte om te groeien. Bovendien is het ook financieel interessant, want met de middelen uit dit project ondersteunen we ons groeiritme van 30% per jaar. En zo dragen we bij aan de versterking van de tewerkstelling en economie in de regio."