joris kopie

Nieuw beroep: Joris Evens is eerste geldarchitect in Limburg

Met een stevig track record in de verzekeringswereld is Joris Evens (40) uit Oudsbergen sinds kort aan de slag als Uw Geldarchitect. Door alle geld- en verzekeringszaken van zijn klanten onder een vergrootglas te houden, bespaart hij hen telkens een fors bedrag. “Vaak gaat het om enkele tienduizenden euro’s”, zegt hij zelf op basis van zijn ervaring.

Joris Evens helpt klanten door vragen te stellen als: Ben je niet dubbel verzekerd? Kan je krediet niet herbekeken worden? Betaal je voor financiële diensten die je eigenlijk niet gebruikt? Aan de hand van de antwoorden probeert hij orde op zaken te stellen in de financiële huishouding van de klanten. "Daarbij wil ik vooral begrijpelijke taal hanteren, zodat mensen een beter inzicht krijgen in hun bankzaken, verzekeringen, kredieten, enzovoort", zegt Joris Evens. "En uiteraard kunnen we door in te spelen op de situatie aanzienlijke bedragen besparen. Daarvoor is het belangrijk dat Uw Geldarchitect volledig onafhankelijk werkt. Ik ben niet gebonden aan één of ander product of aan welke bank of verzekeringsmaatschappij dan ook. Het enige wat me interesseert is wat ik voor mijn klanten kan besparen.”

Als tweede activiteit is Joris Evens actief als Life Planner. Na meer dan 10 jaar als zaakvoerder van een verzekeringskantoor schoolde hij zich om, zodat hij klanten kan meenemen in een traject. "Meestal zijn het ondernemers, die aangeven welke dromen ze nog hebben in de rest van hun leven. Samen gaan we dan op zoek naar mogelijkheden om dit kunnen realiseren. Het doel is om de klanten financiële gemoedsrust te geven, en dit geldt zowel voor Uw Geldarchitect als voor de job als Life Planner", besluit hij.