Nieuws Limburg Nieuw: digitale tankkaart voor elektrische rijders

Nieuw: digitale tankkaart voor elektrische rijders

Nieuw: digitale tankkaart voor elektrische rijders

Gebruikers van elektrische voertuigen weten tot dusver alleen hoeveel kilometer ze met hun huidige batterij nog kunnen rijden. Hoeveel elektriciteit ze aan elke stekker laden, wat daar de exacte kostprijs van is of hoeveel ze van die kosten in rekening mogen brengen, blijft een goed bewaard geheim. Tot nu. Want appbouwer Appwise (Diepenbeek) heeft een toepassing ontwikkeld die alle details netjes in kaart brengt. Een mobiele tankkaart voor elektrisch rijden, zeg maar.

“Een ruwe schatting op basis van de energiefactuur, is tot dusver de enige indicatie over het verbruik en de kosten van elektrisch rijden”, zegt Steffen Brans van Appwise. “Bijkomend probleem is dat gebruikers de stroom die ze laden voor hun professionele verplaatsingen niet als kost kunnen declareren bij hun werkgever of boekhouder. Dat in tegenstelling tot wie brandstof of gas tankt, en altijd over een gedetailleerd bonnetje beschikt.”

EEVEE is de naam van de nieuwe app, die elke kiloWattuur, kilometer en euro in kaart brengt. “In het overzicht zien de elektrische rijders perfect waar, wanneer en hoeveel stroom ze hebben opgeladen”, legt Brans uit. “Ze weten de exacte prijs van iedere laadbeurt en de juiste prijs van iedere rit. Alle gegevens kunnen in overzichtelijke statistieken en tot boekhoudkundige documenten worden verwerkt. Kortom: dit is een oplossing die voor alle elektrische mobilisten een grote meerwaarde betekent.”

EEVEE helpt ook bedrijven die hun vloot aan elektrische wagens integraal willen beheren.”Alle oplaadkosten en oplaadgegevens worden hen in een overzichtelijk rapport bezorgd”, aldus de CEO van Appwise. “De nieuwe app verlaagt bijgevolg de drempel om elektrische bedrijfswagens te introduceren.”

De gratis app is vanaf vandaag beschikbaar voor Android en iOS via deze link.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.