Nieuws Limburg Nieuw gebouw lokt partners naar Iliaens

Nieuw gebouw lokt partners naar Iliaens

Nieuw gebouw lokt partners naar Iliaens

De gespecialiseerde vakhandel in materialen en gereedschappen Iliaens uit Alken, heeft de start in het nagelnieuwe gebouw niet gemist. Naast de groei die de nieuwe vestiging heeft teweeggebracht, kunnen nu ook de klanten van partnerbedrijven terecht in de groep van Iliaens. Intussen wordt de voormalige locatie aan de Steenweg afgebroken en getransformeerd tot een modern handels- en wooncomplex.

Iliaens heeft enkele maanden geleden zijn intrek genomen in een nieuw complex tegenover de autokeuring in Alken. Ondanks de coronaperikelen hebben de bestaande en nieuwe klanten vlot de weg naar de nieuwe, essentiële winkel gevonden. Ook de medewerkers zijn intussen helemaal gesetteld in de nieuwe omgeving. Toepassingen zoals de volautomatische liften voor orderpicking, doen de efficiëntie sterk toenemen. “Een echte troef”, zegt zaakvoerder Kris Iliaens. “De verhuis naar onze nieuwbouw hebben we aangegrepen om zowel de werking en de lay-out van onze oude magazijnen, als de bevoorrading van de
winkel kritisch onder de loep te nemen. Het resultaat zijn de twee verticale liften van 8 meter hoog, die onze klanten vanuit de winkel in werking kunnen zien. Steven Vermuyten, zaakvoerder van Convium, heeft ons vanaf de eerste analyses tot de ingebruikname van de liften met succes in dit project begeleid.”

Sinds Iliaens de overstap naar de nieuwe vestiging aan de Kolmenstraat heeft gemaakt, is er tevens een partnership opgezet met andere bedrijven. Zo zijn de activiteiten van Tuinmachines Cosemans in Alken nu geïntegreerd door de samenwerking met Ward Cosemans. En omdat ’t Hoveniertje in Wellen is gestopt met het onderhoud van grasmachines, werd voor deze klanten een alternatief aangeboden bij Iliaens.

Intussen is er ook meer duidelijkheid over het vorige pand van Iliaens. Dat is afgebroken om plaats te maken voor een nieuw complex. Volgend jaar zullen hier winkelruimtes, kantoren en 13 appartementen worden opgeleverd (zie foto). “Intussen loopt dit project als een trein”, aldus nog medezaakvoerder Ingrid Koolen. “Heel wat entiteiten zijn al verkocht. De uitstekende commerciële ligging op één van de belangrijkste uitvalswegen tussen Hasselt en Sint-Truiden, valt duidelijk in de smaak”, besluit ze.

Reageer op dit bericht

Reacties

Michel P. 2021-04-08 09:48:53

Knap werk. Veel succes !

Firmin G. 2021-04-08 09:34:18

Hallo hallo dikke proficiat en veel succes gewenst voor de toekomst Firmin Gielen

Gerelateerde berichten

Dilsen-Stokkem
Dilsen-Stokkem

Vasco maakt stoel warm voor nieuwe CEO

Christian Schmitz-Eckert: dat is de nieuwe sterke man bij verwarmings- en ventilatiebedrijf Vasco in Dilsen-Stokkem. De Zwitserse eigenaars van Arbonia… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.