Nieuws Limburg Nieuw hotel met wijnbar in Tongeren

Nieuw hotel met wijnbar in Tongeren

Nieuw hotel met wijnbar in Tongeren

Vinotel X is de naam van een gloednieuw hotel dat vrijdag werd geopend in Tongeren. Initiatiefnemers Pascal Brepoels, zijn echtgenote Manuela Villalona en Inge Wetzels mikken met de bijhorende Vinobar X vooral op wijnliefhebbers en toeristen die de diverse wijndomeinen in Zuid-Limburg willen ontdekken.

Aan de Stationslaan 10 in Tongeren werd zopas het lintje van Vinotel X doorgeknipt door burgemeester Patrick Dewael en gedeputeerde Igor Philtjens. Het nieuwe hotel telt 8 kamers waarvan 2 luxueuze suites, de wijnbar Vinobar X, en een prachtige tuin om in te vertoeven. Het hotel brengt een ode aan het rijke wijnverleden van Tongeren op een eigentijdse manier.

Inge Wetzels vertelt: “Twee jaar geleden hebben we dit prachtige historische pand kunnen kopen. Mijn echtgenoot Dirk en Pascal is al tientallen jaren goed bevriend met Pascal en het was hun droom om hier een unieke accommodatie voor wijnlogies te vestigen. We zullen een breed gamma van wijnen aanbieden, zowel bekende als minder bekende, en dit zowel vanuit de regio als vanuit het buitenland. Kortom: ‘the good life’ in de Eerste Stad van het land.”

Pascal Brepoels: “Dirk en ik zijn al jarenlang bevriend en onze vaders waren uitgesproken wijnliefhebbers en hobby-wijnbouwers. Mijn vrouw Manuela heeft 15 jaar in het Hilton hotel in Antwerpen gewerkt. Een wijnhotel was dus een evidente keuze. In onze Vinobar X zullen 3 sommeliers klanten adviseren rond wijn. Een hapje wordt ook aangeboden.”

De burgemeester deelt hun fierheid: “Tongeren heeft een rijk wijnverleden”, weet Patrick Dewael (Tongeren.nu). “Al 2000 jaar geleden werden hier druiven verbouwd. De laatste jaren neemt het wijntoerisme naar Haspengouw een hoge vlucht, mede dankzij de uitstekende wijndomeinen. Vinotel X sluit bovendien perfect aan bij ons huidige aanbod van fantastische hotels en restaurants in Tongeren. En ja, ik ben ook een wijnliefhebber, dus de kans is groot dat ik hier af en toe zal vertoeven in Vinobar X.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Benny T. 2021-06-14 13:51:48

Veel succes met dit prachtige project te Tongeren

Guido V. 2021-06-14 13:46:08

Proficiat en veel succes met Vinotel. Dit is zeker een aanwinst voor Tongeren.

Rachel B. 2021-06-14 07:59:48

Heel veel succes met jullie nieuwe zaak.

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.