We Invest Leopoldsburg

Nieuw immokantoor zoekt ondernemend gezelschap

Het nieuwe immokantoor We Invest in Leopoldsburg heeft een pand 'op de groei' gekocht. Om alles mooi op te vullen bieden ze kunstenaars gratis ruimte aan en ook startende ondernemers kunnen er terecht.

In de Stationstraat in het centrum van Leopoldsburg hebben Yannick Martinet en zijn partner Frédéric Wattecamps immokantoor We Invest geopend. Martinet is al dertig jaar aan de slag als vastgoedmakelaar en is ook bestuurder van Martimex. Wattecamps is een doorgewinterd architect. “We ondernemen al meer dan dertig jaar, met succes. Dat willen we delen met anderen, bijvoorbeeld met kunstenaars. Wij stellen onze muren gratis ter beschikking om hun kunst te etaleren en ze mogen hun werken hier verkopen”, legt Yannick uit.

“Het vernieuwde gebouw is veel te groot voor onze activiteiten”, aldus Frédéric. “We hebben 60 lopende meter wand. Momenteel hangen hier 50 kunstwerken. Wij genieten daarvan. Een win-win zeg maar.” Het gaat om werken van kunstenaars Kristel Moens, Jorgen Milans, en Yves Bogaerts. “Maar er zijn nog meer gegadigden, dat toont aan dat er behoefte is aan betaalbare expositieruimtes”, voegt Yannick toe.

“Delen is verbinden”

Naast de expositieruimte biedt We Invest ook flexibele werkruimtes aan die startende ondernemers kunnen huren. “Een jonge ondernemer werkt tegenwoordig veel digitaal en van thuis uit. Hier kunnen ze klanten of werkrelaties in een professionele context ontvangen. We willen gewoon delen met andere ondernemers. We zijn dankbaar en willen starters die willen ondernemen en op zoek zijn naar een tijdelijke werkplek helpen om hun droom te verwezenlijken. Want delen is meer, dat is ook verbinden. Het geeft een mooie dynamiek en maakt de wereld mooier.”