scapta krc genk

Nieuw IT-systeem helpt KRC Genk beter tellen

Met één druk op de knop kunnen de directeurs van KRC Genk voortaan alle gewenste data uit hun computer toveren. De club heeft geïnvesteerd in een nieuw softwarepakket dat de professionele werking fors omhoog tilt. Leverancier van de oplossing is het Hasseltse IT-huis Scapta, dat de benodigde technologie samenstelde uit de menukaart van Microsoft.

“Ons vorig ERP-systeem was verouderd en dringend aan een upgrade toe”, zegt Filip Aerden, financieel directeur bij KRC Genk. “Probleem was dat er veel maatwerk geprogrammeerd was, zodat elk onderdeel apart moest aangepakt worden. Dat zou duur en tijdrovend geweest zijn. Vandaar dat we de markt verkend hebben om een andere oplossing te zoeken. Eentje waarvan we zeker zouden zijn dat ze binnen de vooropgestelde timing en budget zou gerealiseerd worden (lacht).”

Na een vergelijkende studie werd gekozen voor Scapta, dat het basispakket Dynamics NAV koppelde met de beste applicaties die voor de noden van KRC Genk voorhanden zijn. “We kunnen nu heel eenvoudig verkoopfacturen via e-mail versturen, pdf’s heen en weer slepen, de voorraad van onze horeca beheren of de aankoopprocedures opvolgen”, zegt Giuseppe Marinozzi, hoofdboekhouder van KRC Genk en projectleider van deze IT-implementatie. “We kunnen ook alle data direct opvragen en analyseren. Iedere directeur haalt zijn cijfers moeiteloos uit het systeem. Zo is aan iedere speler een financiële fiche gekoppeld die de contractvoorwaarden bevat, alsook zijn vaste en variabele transfervergoedingen, doorverkooppercentages, enzovoort. Bij iedere wijziging of onderhandeling hebben we meteen alle correcte gegevens.”

Het project is een mooie referentie voor Scapta (met hoofdzetel op Corda Campus). “KRC Genk was een fijne klant omdat we goed hebben samengewerkt”, zeggen Bart Vliegen en Thibaut Heeren, allebei Director bij Scapta. “De doelstellingen en het traject er naartoe werden in overleg vastgelegd en uitgevoerd. De club heeft goed geluisterd naar de valkuilen waarvoor we gewaarschuwd hebben en volgde consequent de workshops waarin de toepassingen werden uitgelegd. En de timing en het budget werden gerespecteerd. Van alle kanten dus alleen maar blije gezichten…"