JCr-241022-De Markt Vanweddingen02 kopie

Nieuw Japans restaurant mikt op Michelinster

Op amper enkele uren tijd heeft de hoofdsponsor van STVV, het Japanse bedrijf Xcom Global, een pand op de Truiense Grote Markt gehuurd om er een gloednieuw Japans restaurant te starten. De ambitie is erg groot: de eigenaars mikken meteen op een Michelinster.

Het blijft straffe verhalen regenen uit Sint-Truiden. Toen Bart Vanweddingen, uitbater van horecazaak Grand Palace, vorige vrijdag een delegatie Japanners voor zijn zaak zag verschijnen, wist hij niet wat juist de bedoeling was. Al snel werd duidelijk dat ze een pand zochten om een nieuw restaurant te beginnen. “Dat treft”, aldus Vanweddingen, “want hier aan de overkant is nog een zaak van mij die leeg staat.” De delegatie van Xcom Global ging meteen een kijkje nemen in De Markt, en besliste vrijwel meteen om een huurcontract te ondertekenen. De neef van Bart, Stefan Vanweddingen van Aktimmo, werd erbij geroepen om de details te finaliseren en amper 24 uur na het eerste bezoek was het hele dossier in kannen en kruiken.

Seiji Nishimura, CEO van Xcom Global, is ambitieus. Hij mikt met de nieuwe zaak op een Michelinster. Mensen die Japanse gerechten van topkwaliteit willen eten, zullen dan niet langer naar Antwerpen of Brussel moeten afzakken, maar gewoon in Sint-Truiden een tafel kunnen boeken. Gezien de Japanners er geen (kunst)gras over laten groeien, mag worden aangenomen dat de werken voor inrichting weldra al van start zullen gaan.