Nieuws Limburg Nieuw logistiek centrum komt naar Bree

Nieuw logistiek centrum komt naar Bree

Nieuw logistiek centrum komt naar Bree

De hallen, terreinen en de kantoren van de Expodroom in Bree worden omgevormd tot een logistiek centrum. Global Estate Group, de nieuwe eigenaar van de site, wil er onder meer de afhandeling van e-commerce-bestellingen verzorgen.

In 2001 bouwde Etienne Tilmans van waterbeddenfabriek TTI de Expodroom naast zijn bedrijventerreinen op Kanaal-Noord in Bree. De evenementenhal was de thuisbasis van de Breese Basketbal Club en thuishaven van grote events als de Fed Cup (tennis), concerten en feesten. Na het vertrek van de basketclub werd het stil in de Expodroom, die nog alleen dienst deed als toonzaal voor de waterbeddenfabrikant.

Met Global Estate Group is er na vele jaren van onderbezetting een nieuwe bestemming voor de polyvalente evenementenhal van 23.000 m2 met plaats voor 3.000 personen, vergaderruimtes voor 1.500 mensen, acht winkels, 31 loges, 19.000 m2 magazijnen en productiehallen, een discotheek voor 1.200 personen, én het auditorium met exporuimte.

“We gaan de Expodroom herbestemmen tot een logistiek centrum met laad- en loskades, om zo in te spelen op de noden van de e-commerce in deze regio”, zegt Claudine Vanlaere van Global Estate Group. “De aanpalende bedrijfshallen worden geïntegreerd in het geheel, dat worden opslagen mogelijk ook productiehallen. De deal is echter nog heel vers: later zullen we hierover in detail communiceren.”

Een aantal van de hallen zullen door de nieuwe eigenaar verhuurd worden aan de vorige, zodat de productie van waterbedden op dezelfde locatie kan blijven.

Pa.B.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.