Nieuws Limburg Nieuw opleidingscentrum gaat hybride

Nieuw opleidingscentrum gaat hybride

Nieuw opleidingscentrum gaat hybride

De Hasseltse opleidingsverstrekker Confocus heeft zopas een hybride opleidingszaal geopend. De ruimte die plaats biedt aan 50 cursisten én via gesofisticeerde multimedia ook gelijktijdig een livestreaming verzorgt, is naar eigen zeggen de eerste in haar soort in de provincie Limburg.

De nieuwe opleidingszaal bevindt zich in het Confocus-kantoor op industrieterrein Hellebeemden in Hasselt. Naast de moderne inrichting met negen videoschermen en een digitaal whiteboard, is de zaal ook uitgerust met een uitgebreid video- en audiosysteem. Vier microfoons in de ruimte nemen het geluid gericht op, terwijl een automatische tracking- en focuscamera de lesgever voortdurend in beeld brengt. De apparatuur is rechtstreeks aangesloten op een computerinstallatie voor livestreaming. Ook de notities op het whiteboard kunnen rechtstreeks worden uitgezonden.

“De hybride trainingszaal is de eerste in z’n soort in Limburg en past binnen de bredere strategie van Confocus om bedrijfsopleidingen nog toegankelijker te maken”, zegt Barbara Castermans, die samen met haar echtgenoot Karel Erven het bedrijf aanstuurt. “De nieuwe ruimte komt tegemoet aan de stijgende vraag naar leren vanop afstand. Met de bestaande Greenkey Webinar Studio spelen we al langer in op die trend. Die kunnen organisaties huren voor de opnames van hun opleidingsvideo’s, webinars, bedrijfsfilms en salespresentaties, en dit onder regie van een professioneel videoteam. Bedrijven kunnen de opnames vervolgens ook aanbieden aan werknemers en klanten via het e-learningplatform van Confocus. Zoals je merkt: een breed aanbod, volledig aangepast aan de noden van de moderne arbeidssituaties.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.