globocleankopie

Nieuw pand voor snelgroeiend familiebedrijf

Het 10 jaar oude schoonmaakbedrijf Globo Clean heeft in Genk een pand aangekocht om de kantoren en het magazijn in onder te brengen. Intussen hebben ook de kinderen van zaakvoerder Tiziana D'Onfrio de smaak van de sector stevig te pakken!

Globo Clean werd 10 jaar geleden gestart door Tiziana D'Onofrio, die na een lange carrière bij onder meer het Belgische Leger en bij Stad Beringen, van nul begon met een schoonmaakbedrijf. "Ik heb eerst een kleine overname gedaan, zodat ik al een vaste basis had, en ben daarna heel intensief gaan bouwen aan een zakelijk netwerk", vertelt ze. "Ik ben ervan overtuigd dat je een business kunt opzetten en uitbreiden door de juiste contacten te leggen. Hoe meer mensen je kent, hoe sneller de orderportefeuille kan groeien."

Globo Clean is er het beste bewijs van. Er werken intussen bijna 50 mensen, die zowel grote als kleine schoonmaakopdrachten uitvoeren. "Onze grote sterkte is dat we elke klant met dezelfde zorg bedienen", legt Tiziana uit. "Of het nu gaat om een groot bedrijf waar we elke dag moeten poetsen, of om een kleintje waar we om de 14 dagen een uurtje moeten schoonmaken: voor ons maakt dat geen verschil. Een werkwijze die erg wordt gewaardeerd."

Zaakvoerder Tiziana heeft voor de aansturing van het bedrijf intussen versterking gekregen van haar twee kinderen. Zowel Maurizio als Rosetta Vandendries draaien al een tijdje mee. Daarmee is de continuïteit op lange termijn verzekerd.

De groei van de onderneming heeft Globo Clean bovendien gedwongen om uit te wijken naar een grotere locatie. "We hebben aan de Evence Coppéelaan het pand van Drukkerij Cornelissen kunnen kopen", vertelt Tiziana D'Onofrio. "Ideaal, want we hebben daar veel meer ruimte voor zowel kantoren als magazijnruimte. De verbouwingen zullen weldra starten, om in oktober officieel te kunnen verhuizen. Daarmee wordt een droom werkelijkheid, want ik had mezelf vooropgesteld om na 10 jaar in een eigen pand actief te zijn. Alvast één doelstelling die van het lijstje kan geschrapt worden. Maar vergis je niet: uitdagingen en volgende mijlpalen zijn er nog genoeg!"