congres

Nieuw platform moet congressen naar Limburg lokken

Het Belgian Limburg Convention Bureau of BLCB, is de naam van het nieuwe platform dat de meetingindustrie in Limburg nationaal en internationaal zal promoten en ondersteunen.

“De MICE-industrie (meetings, incentives, congressen en events) wint in Vlaanderen steeds meer aan belang," weet de voorzitter van Toerisme Limburg, Igor Philtjens. "Ook in Limburg spelen we daar nu meer dan ooit op in. Het is een interessant marktsegment. Het brengt niet alleen extra toeristen naar Limburg gedurende weekdagen, de zakelijke toerist geeft gemiddeld ook meer uit dan de vrijetijdstoerist."

igor-philtjens-300x200Het BLCB is een initiatief van Toerisme Limburg en de steden Hasselt, Lommel en Genk. Ook de toeristische diensten en de ondernemers zetten er mee de schouders onder. "We promoten onze regio vanaf vandaag via één gezamenlijk en sterk platform,” aldus nog Philtjens. "Dat is vooral de website die nu is gelanceerd. Congresorganisatoren uit binnen- en buitenland kunnen er alle nodige info vinden. Via een slimme zoekfunctie kunnen ze ook meteen een offerte aanvragen bij alle aangesloten ondernemers uit Limburg."

Verder zal het BLCB volgende week actief deelnemen aan IBTM World, dé internationale vakbeurs voor MICE.