Nieuw restaurant rekent vet- en suikertaksen aan

Edivero is de naam van een nieuw restaurant dat op 1 juni de deuren opent in Beringen. In de nagelnieuwe gebouwen van Flanders' Bike Valley zullen topsporters en andere liefhebbers van gezonde voeding, terecht kunnen voor gerechten die bereid zijn met een minimum aan suikers en vetten, en een maximum aan dagverse, veelal biologische ingrediënten uit de streek. Heel wat voedingsproducten die bij Edivero zullen gebruikt worden, komen van Damhert in Heusden-Zolder.

edivero5Edith Snoekx (CEO) en Veronique De Locht (chef-kok) zijn twee enthousiaste, ondernemende vriendinnen die het concept van Edivero hebben ontwikkeld en gaan toepassen. "Het is de kunst om 'gezond en lekker' perfect te mixen," zeggen beiden. "Mensen die een dieet willen of moeten volgen, kunnen nu ook op een smakelijke manier op restaurant gaan." Enkele voorbeelden op de menukaart zijn havermoutpannenkoeken met tagacao, panini’s met glutenvrij brood of wokgerechten die bereid worden in kokosolie.

Uniek in het concept is dat er een suiker- en vettaks wordt toegepast. "Wil je bijvoorbeeld gewone suiker bij de koffie in plaats van zoetstof, dan zal je hiervoor een extra suikertaks moeten betalen," leggen Edith en Veronique uit. "Hetzelfde systeem geldt voor gerechten met vetten."

Damhert uit Heusden-Zolder is projectpartner en hofleverancier van Edivero. Het bedrijf van Grete Remen biedt al meer dan 30 jaar duurzame alternatieven voor traditionele voeding aan. “Dankzij dit restaurant zijn aanhangers van functionele, evenwichtige en vooral lekkere voedingsproducten niet meer veroordeeld tot de thuiskeuken," zegt Grete Remen. "Vandaar dat we met veel plezier en fierheid het label van Damhert op alle producten van Edivero voeren.”

Je kan bij Edivero trouwens ook terecht voor afhaalgerechten en catering voor evenementen.