Nieuw: Selfie Center houdt werknemer spiegel voor

Een foto maken van jezelf: het is een haast dagelijks tijdverdrijf geworden voor gebruikers van smartphones. Dat idee heeft hr-dienstverlener Motmans-Van Havermaet (Hasselt) nu vertaald naar de loopbaanbegeleiding die zij aanbieden. "We hebben een methodiek ontwikkeld waarmee werknemers zichzelf kunnen ontdekken, en op basis daarvan hun carrière kunnen sturen," vertelt Geert Motmans. "In het Selfie Center kan je een reeks tests afleggen die je alles vertellen over je eigen talenten, verbeterpunten, toekomstdromen, enzovoort. Een reeks van tools die als resultaat een interessant zelfbeeld oplevert."

geert motmansHet is vooral de bedoeling dat bedrijven hun mensen voor zo'n zelfevaluatie naar het Selfie Center sturen. Op basis daarvan kan dan een persoonlijk ontwikkelingsplan worden opgesteld. “Alleen wanneer een medewerker de eigen sterktes en zwaktes goed kan inschatten en weet
waar hij naartoe wil, kan hij optimaal verder groeien en zichzelf ontplooien,” vindt Geert Motmans.

Het Selfie Center dient niet alleen om te testen of werknemers binnen hun huidige bedrijf of functie gelukkig zijn. “De overheid stimuleert via loopbaancheques ook individuele werknemers om loopbaanbegeleiding te volgen,” weet Motmans. “Zo kan dus eigenlijk iedereen die overweegt naar een andere sector, bedrijf of functie over te stappen, zichzelf eens grondig op de rooster leggen.”