Nieuws Limburg Nieuw uit Limburg: plooifiets van topdesigner

Nieuw uit Limburg: plooifiets van topdesigner

Nieuw uit Limburg: plooifiets van topdesigner

PlooifietsVrijdag wordt hij officieel voorgesteld bij de opening van de windtunnel bij Flanders Bike Valley: de vouwfiets die Plooi wordt genoemd. Een op en top Limburgs product door de samenwerking tussen designer Frederic Boonen en ondernemer Joep Kempen (Team Cyclis).

Het grote voordeel van plooifietsen is dat ze erg praktisch zijn: de combinatie van auto, trein of bus met een fietsritje maakt mobiliteit eenvoudiger, slimmer, duurzamer en sneller. Het grote nadeel van plooifietsen is echter dat ze meestal spuuglelijk zijn… Het zijn niet de vervoersmiddelen waar je als hipster even mee langs de terrasjes zult paraderen.

Die vaststelling bracht Frederic Boonen en Joep Kempen op ideeën. Het resultaat is er nu: Plooi, zo heet de nieuwe vouwfiets die vanaf vrijdag klaar is voor productie. Boonen Design Studio zorgde voor een eigentijds, diamantvormig ontwerp dat ook aan alle praktische vereisten voldoet: dubbel plooien met één simpele handeling, sterk en toch vederlicht (carbon), en uitgerust voor een elektrische versie.

plooifiets 2De makers van Plooi gaan nu op zoek naar investeerders, die het product mee op de internationale markt willen lanceren. Joep Kempen zal de moderne fiets alvast aanbieden via zijn Team Cyclis, het bedrijf dat creatieve leasingformules voor fietsen aanbiedt bij bedrijven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.