mobilux trailer

Nieuw uit Limburg: unieke trailer voor 11 fietsen

Een gesloten aanhangwagen met een vrijdragend, uitschuifbaar plateau, waarop heel makkelijk 11 fietsen kunnen bevestigd worden. Dat is het unieke product dat werd ontwikkeld door Elmech Services uit Oudsbergen en voor de verhuur in de markt wordt gezet door Mobilux uit Bocholt.

Fietsclubs, verenigingen of organisatoren van fietsvakanties kennen het probleem: hoe vervoer je op een eenvoudige en veilige manier een groot aantal fietsen, en hou je nog voldoende plaats over voor bagage of onderdelen? Met die uitdaging ging Elmech Services uit Opglabbeek aan de slag. Het resultaat is een unieke trailer, die is voorzien van alle bevestigingsmaterialen en hulpstukken om vanuit diverse posities, tot 11 racefietsen of mountainbikes te verankeren. Onderaan is nog voldoende plaats om een grote hoeveelheid bagage en materialen voor de fietsers te stockeren.

Het product van Elmech gaat nu in de markt worden gezet door Mobilux, een Bocholts bedrijf dat werd opgericht in 2015 door Karlijn Van Briel en Ivan Vaes. Ze verhuren mobilhomes en hydraulisch verstelbare motortrailers, en nu dus ook moderne aanhangwagens voor fietsvervoer. "De doelgroepen van deze nieuwe toepassing zijn vooral fietsverenigingen en groepen die een binnen- of buitenlandse stage willen realiseren", zegt Ivan Vaes. "Mede door de corona-crisis, die de fietsverkoop en het dichtbij-toerisme sterk heeft gestimuleerd, zien we een groot potentieel voor deze trailer. De verwachting is dan ook dat er vrij snel een extra exemplaar zal toegevoegd worden aan ons aanbod."