CKS3

Nieuwbouw CKS moet klaar zijn voor verjaardagsfeestje

Het elektrotechnisch bedrijf CKS uit Dilsen-Stokkem investeert dit jaar nog 4,2 miljoen euro in een nieuw en groter bedrijfsgebouw. “Dat moet wel”, zegt CEO Lode Colson van CKS. “We zijn in één jaar tijd van 60 naar 100 medewerkers gegroeid.”

CKS werd opgericht in 2000 en heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig elektrotechnisch bedrijf, actief in algemene elektrische installaties, bordenbouw, middenspanning en elektrotechnische automatisatie. Het bedrijf heeft de jongste jaren de wind in de zeilen. En dat heeft veel te maken met de opkomst van de groene energie. “Je mag het zo stellen: wij brengen de opgewekte groene energie veilig tot op het net”, legt Lode Colson uit. “En vooral dan de stroom van grote, industriële installaties voor groene energie: van windmolens over zonneparken en biogas-installaties tot batterijsystemen en warmtekrachtkoppelingen in grote bedrijven.”

“De groei maakt een nieuw gebouw absoluut noodzakelijk”, zegt medezaakvoerder Sabine Pannemans. CKS wist de hand te leggen op een naburig stuk industriegrond van 2,5 hectare. Daarop komt 2.500 m² aan werk- en opslagruimte en nog eens 1.800 m² aan kantoren. De totale investering bedraagt 4,2 miljoen euro. Binnen een paar maanden gaat de schup in de grond. “We hopen in het voorjaar 2020 te kunnen intrekken”, zegt Lode Colson. “Meteen een goede gelegenheid om onze 20ste verjaardag te vieren.”