Voka-persbeelden-nieuwbouw-20230808-WEB-9

Nieuwbouw en renovatie voor Huis van de Ondernemer

Het gebouw van Voka Limburg zal een grondige verandering ondergaan. Niet alleen wordt de benedenverdieping volledig gerenoveerd, er komt ook een nieuw gedeelte bij. Voorzitter Van De Velde en gedelegeerd bestuurder Johann Leten hebben alvast de handen uit de mouwen gestoken om de eerste sleuf te graven.

Het is onder leiding van hoofdaannemer Driesen en architectenbureau UAU Collectiv dat er de komende maanden hard gewerkt zal worden aan het Huis van de Limburgse Ondernemer, zoals het gebouw aan de Roppesingel wordt genoemd. De uitbreiding is nodig.

“We willen als organisatie samen groeien met onze leden", zegt voorzitter Van De Velde. "We zijn daarom verplicht om ons gebouw klaar te maken voor de toekomst zodat we onze leden-ondernemingen een nog betere dienstverlening kunnen aanbieden." Op het einde van het eerste kwartaal van 2024 moeten de werken afgerond zijn.

Zoals het een goede ondernemer betaamt, heeft gedelegeerd bestuurder Johann Leten zelf de handen uit de mouwen gestoken en alvast de eerste sleuven gegraven op de plek waar begin volgend jaar een volledige nieuwbouwruimte zal staan. Hier zullen twee vergaderzalen en een ontmoetingsruimte ondergebracht worden. Via een doorsteek wordt de nieuwbouw verbonden met het bestaade Voka-gebouw, waartussen een binnenkoer met aandacht voor groen wordt aangelegd.

Naast de nieuwbouw wordt ook de huidige benedenverdieping van het hoofdgebouw onder handen genomen. Zo worden de inkom, keuken en zalen op het gelijkvloers afgebroken en heringericht, en komt er ook een extra vergaderzaal. Het licht en geluid wordt aangepast in functie van hybride meetings en events. Er worden ook opfriswerken uitgevoerd op alle verdiepingen. Zo krijgen de werkomstandigheden van de medewerkers een upgrade.

“De hoofdaannemer start eerst met de afbraakwerken op het gelijkvloers en de grondwerken van de nieuwbouw. Er zal gelijktijdig gewerkt worden aan de nieuwbouw als aan de benedenverdieping”, stelt Massimo Pignanelli van architectenbureau UAU collectiv. “De bedoeling is om voor de kerstvakantie de uitbreiding windicht op te leveren. De afwerking van het volledige project wordt aan het einde van Q1 2024 verwacht."