PSG-nieuw-bedrijfsgebouw-300×205-1

Nieuwbouw PSG: eigen aannemers eerst!

De fotostudio en uitgeverij PSG uit Hasselt (en Herentals) gaat op de Research Campus in Hasselt een gloednieuw gebouw zetten. "Een investering van 1 miljoen euro, die normaal dit najaar nog zal starten," zegt zaakvoerder Kurt Dekeyzer. "Uniek aan dit project is dat we gekozen hebben om het volledig Made in Limburg te doen. Dat wil zeggen dat alle aannemers en materialen uit Limburg moeten komen. De architect, de welfsels, de gevelstenen, de verlichting,... we proberen de lijn zo ver mogelijk door te trekken."

Waarom zo chauvinistisch? "Eigenlijk is het idee ingegeven door milieu-overwegingen," aldus Kurt Dekeyzer. "Als er materialen vanuit Antwerpen of Brussel moeten aangeleverd worden, is dat erg belastend voor de omgeving. Met dit project willen we dus onze ecologische voetafdruk verkleinen. En uiteraard speelt ook het chauvinisme wel mee. Waarom zouden we elders gaan kopen als hetzelfde vlakbij de deur ook aan aanvaardbare prijzen te vinden is?"

PSG nodigt Limburgse leveranciers overigens uit om zich te melden indien ze willen meewerken aan het project. Op hun website staan alle contactgegevens.