Schermafbeelding 2024-04-12 om 08.57.31

Nieuwbouw voor montage van vuilniswagens

Het Genkse bedrijf Terberg is gestart met de bouw van een nieuwe fabriek voor de afwerking van vuilniswagens. Het gaat om een investering van 8 miljoen euro, die 25 extra jobs oplevert.

Terberg is bij ons vooral gekend van Terberg Specials, een afdeling voor het ombouwen van bestelwagens, voertuigen voor hulpdiensten, enzovoort. Deze tak werd inmiddels verkocht. Maar de Royal Terberg Group is in Genk nog steeds actief, meer bepaald met Terberg Matec, waar trucks voor afvalophaling klaargemaakt worden. Het is voor deze activiteit dat er nu een groter en moderner pand wordt gebouwd.

“Vandaag is de productie in Genk beperkt tot de montage van het beladingssysteem”, legt Managing Director Mark Senders uit. “Maar binnenkort zal hier ook de bovenbouw, waarin het afval wordt opgeslagen, op het vrachtwagenchassis worden gemonteerd. En dat voor de hele Benelux.”

Dit zal plaatsvinden in een nieuwe fabriek aan de Slingerweg in Genk. De bouwwerken zijn zopas gestart. Het gaat om een investering van 8 miljoen euro. De komende twee jaar komen er ook 25 mensen bij. Als de werken verlopen zoals gepland, wordt het gebouw eind dit jaar opgeleverd en start de productie in het eerste kwartaal van volgend jaar.