Centrale hal (95)

Nieuwbouw voor technische diensten

Op het industrieterrein IQ Park in Dilsen-Stokkem werd zopas de multifunctionele hal voor de centrale, technische diensten van Covida in gebruik genomen. Het gaat om 20 medewerkers (techniekers, schrijnwerkers, elektriciens en administratieve medewerkers) die ondersteuning bieden aan de hele zorgverlenende organisatie.

Covida vzw is een professionele zorgaanbieder die de zorg voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking centraal stelt. Er zijn een 70-tal vestigingen verspreid over zes units (Hasselt, Riemst/Tongeren, Genk, Maaseik/Maasmechelen/Dilsen, Bree/Oudsbergen) De organisatie telt meer dan 850 medewerkers, 1460 cliënten en ruim 400 onmisbare vrijwilligers. Om alle activiteiten op alle locaties te ondersteunen beschikt Covida over een centrale technische dienst van 20 vakmensen. Die worden nu gecentraliseerd in een nieuwe vestiging in Dilsen-Stokkem, waar ze beschikken over 1100 m², onderverdeeld in 500 m² stock- en werkruimte, 350 m² schrijnwerkerij, 100 m² kantoorruimte, 60 m² refter, 50 m² opleidingsruimte en 40 m² sanitaire voorzieningen. De techniekers, schrijnwerkers, elektriciens en administratieve medewerkers die voordien over de diverse vestigingen waren verspreid, worden nu in Dilsen gecentraliseerd.

“Een hele verbetering vergeleken met de situatie ervoor”, zegt Bert Koolen, facilitair directeur van Covida. “De nieuwe locatie laat toe dat we onze dienstverlening nog efficiënter kunnen organiseren. We staan te popelen om de accommodatie op volle capaciteit te gaan benutten.”