Nieuwe app helpt retailers om te bestellen

alex vandereyckenHet jonge Limburgse IT-huis Scapta gaat samen met Euro Gijbels Retail Solutions of EGRS (een spin-off van de gekende groothandel in groenten en fruit) een nieuwe toepassing lanceren waarmee retailers heel makkelijk bestellingen kunnen doen. “Het gaat om een app die draait op de iPad of tablet van de winkelier,” legt Alex Vandereycken van Scapta uit (foto). “De toepassing werkt offline, zodat de goederen in de winkel zelf kunnen genoteerd en doorgegeven worden. Het systeem is gekoppeld aan de ERP-software, zodat ook de hele administratie hier op afgestemd is.”

De toepassing, iSales genaamd, is in de eerste plaats ontwikkeld voor de supermarkten en voedingswinkels die klant zijn bij Euro Gijbels. “Maar de technologie is heel makkelijk te converteren naar alle andere retailers,” weet Alex Vandereycken. “We willen het platform dan ook ter beschikking stellen voor alle klanten die op zoek zijn naar een handige en eenvoudige retailmodule.” Bij de oplossing hoort ook een machine, waarmee beelden in 3D of 2D van producten kunnen gemaakt worden. “Vaak is het probleem van een winkel dat er extra referenties moeten gefotografeerd worden,” legt de CEO van Scapta uit. “Met deze box is dat kinderspel. Je plaatst het product er in en hebt direct een afbeelding om in de app of webshop te plaatsen.”

Voor Scapta is de nieuwe app één van de oplossingen die wordt aangeboden aan ondernemingen die een externe ingave van orders willen doen. “Voor webwinkels die op de consument zijn gericht, hebben we Shopify en voor de B-to-B-markt werken we met Sana. Beide zijn beproefde oplossingen, die ook telkens aan het ERP-systeem (Microsoft Dynamics/NAV) gekoppeld zijn.”

Aanstaande donderdag organiseren Scapta en Euro Gijbels Retail Solutions overigens een event in Hasselt, waar ze de nieuwe toepassingen voorstellen.