Scapta team

Nieuwe bedrijfstak met 10 mensen in eerste jaar

Het Hasseltse ICT-huis Scapta blikt met veel tevredenheid terug op de introductie van 4PS Construct, een softwarepakket dat specifiek is gericht op bedrijven uit de bouw- en installatiesector. "De aparte business-unit die we hiervoor een jaar geleden hebben opgestart, bestaat momenteel al uit 10 mensen en krijgt ondersteuning van nog eens 12 buitenlandse specialisten", zegt Mathieu De Glas, mede-eigenaar van Scapta.

Scapta is een softwareleverancier met hoofdkantoor in Hasselt. CEO Alex Vandereycken ging bij de opstart in zee met Peter Moerman, die hij kende van Helios-IT. De directie werd stapsgewijs uitgebreid met Thibaut Heeren, Mathieu De Glas en Bart Vliegen. Het bedrijf spitst zich toe op Microsoft-technologie zoals Dynamics NAV. Daarnaast worden eigen oplossingen en apps ontwikkeld. De business groeit snel.

Vorig jaar werd in Gent een tweede vestiging opgericht. Onder de voogdij van Mathieu De Glas ging deze bedrijfstak zich toeleggen op de verdeling van 4PS Construct, een pakket voor bouwbedrijven en toeleveranciers, dat in het buitenland al zijn degelijkheid had bewezen. "Op korte tijd heeft deze business-unit een hoge vlucht genomen", aldus Mathieu De Glas. "Het is duidelijk dat de behoefte naar dit product zeer actueel is. Een aantal KMO’s, maar ook grote jongens zoals BAM, zien de meerwaarde ervan in, waardoor onze omzet na een jaar al 1 miljoen euro overschrijdt. Het team dat bij Scapta hier mee bezig is, bestaat inmiddels uit 10 mensen. Daarenboven doen we een beroep op 12 medewerkers van het moederhuis van 4PS in Nederland."

De ambities worden naar boven bijgesteld. "Zolang de enorme digitaliseringsgolf doorheen de bouw- en installatiesector raast, is dat goed nieuws voor ons”, zegt Mathieu De Glas. “Deze transformatie maakt een aanpassing van de IT noodzakelijk. Ons product komt op het juiste moment, omdat bouwbedrijven een flexibele en betaalbare oplossing willen die bovendien alle updates automatisch meeneemt."

Gezien het grote succes is Scapta op zoek naar nieuwe collega’s in iedere regio van het land.