autoneum genk

Nieuwe betonfabriek in plaats van automatten

Prefaco, het bedrijf dat betonproducten maakt voor de bouwnijverheid vanuit vestigingen in Houthalen-Helchteren, Lommel en Maaseik, gaat een bijkomende productie-unit opzetten in Genk. Daarvoor heeft eigenaar CRH een deel van de automattenfabriek van Autoneum (Rieter Automotive) gehuurd van de nieuwe eigenaar Macbeth 4.

Prefaco maakt op diverse locaties betonnen prefab-producten voor de bouwsector. Het gaat vooral om wanden. Voor de productie van grootformaat lichtgewichtwanden, die als gevelbekleding tegen de dragende structuur worden geplaatst, was de Ierse eigenaar CRH op zoek naar een bijkomende vestiging. Die werd (door makelaar Oreon Properties) gevonden in Genk, waar kantoren en een hal van 2.900 m² te huur stonden. De productie- en magazijnruimte, uitgerust met 5 loopkranen, werd eerst door de vennootschap Macbeth 4 gekocht, om ze vervolgens te verhuren aan CRH/Prefaco.

Om de groei voort te zetten kan Prefaco binnen de site nog verder uitbreiden naar de aangrenzende ruimte van zodra deze vrijkomt.