Paalsteenborreltje-1

Nieuwe borrel zorgt voor vrede tussen Hasselt en Zonhoven

Met een grote trucklading Paalsteenborrel trok Zonhovenaar Luc Van Esch afgelopen weekend naar de Hasseltse jeneverfeesten. Want hoe kan je de eeuwige vijand beter paaien dan met zijn lievelingsdrankje? De Hasselaren vergaten er haast de jarenlange burenstrijd over de eigendom van de heide door, die in 1666 werd beslecht door op de grens diverse paalstenen te plaatsen.

Met de lancering van deze innovatieve Paalsteenborrel is ondernemer Van Esch niet aan zijn proefstuk toe. Onder de merknaam Zonderik heeft hij recent een breed gamma van streekproducten als bier, likeur, pralines, honing en worstjes op de markt gebracht. "Ook dit nieuwe drankje bevat een extract van Zonderik, en bestaat verder uit echte Hasseltse moutwijn, speculaaskruiden, hazelnoot en amandel," vertelt hij. "Het is een 100% Limburgs product, dat ik zelf heb bedacht en werd ontwikkeld door door Gregoor Zimmer van Que Pasa (Heusden-Zolder)."

Naast de geestelijke vader van de Zonderik-producten is Luc Van Esch ook eigenaar van onder meer AD Delhaize in Zonhoven, brasserie De Bierkaai en internetbedrijf HostYou.