Nieuwe CEO heeft wilde plannen met Kreon

Werner Van Rethy, de nieuwe CEO van verlichtingsbedrijf Kreon uit Opglabbeek, wil ons land steviger op de wereldkaart van de architecturale verlichting zetten. De Belgische roots zullen in het buitenland meer benadrukt worden. Ook het gigantische nieuwe hoofdkwartier, dat in april 2016 klaar moet zijn, moet bijdragen tot een grotere uitstraling voor de onderneming uit de groep Vaessen Industries.

nieuw gebouw KreonSinds 1982 ontwikkelt en produceert Kreon architecturale interieurverlichting en metalen plafondsystemen, die worden toegepast in residentiële interieurs, horeca- en handelszaken, toonzalen en kantoorruimtes. Het bedrijf is wereldwijd actief. "Om nog meer te kunnen groeien, de Kreoncultuur nog verder uit te dragen en tegelijkertijd de Belgische wortels van alle Kreonconcepten nog meer te accentueren, hebben we beslist om de kleinere Brusselse showroom te sluiten en in te zetten op de bouw van een gigantisch nieuw hoofdkwartier, vlak naast de huidige site in Opglabbeek," zegt Werner Van Rethy, sinds enkele maanden de nieuwe ceo van Kreon. Het complex moet vanaf april 2016 dienst doen als showroom, internationale ontvangstruimte, kantoorruimte, Creative Space, enzovoort.

Het bedrijf werd in Antwerpen opgericht in 1982 en is sinds 2000 in handen van Jos Vaesen. Die verhuisde in 2007 het hoofdkwartier van de Frankrijklei in Antwerpen naar Opglabbeek. Daar worden nu alle Kreon-armaturen en plafondsystemen geconcipieerd en ontwikkeld. Hoewel het bedrijf wereldwijd 16 dochterondernemingen heeft, wordt ook de internationale export vanuit de Opglabbeekse site verzorgd.

Het operationele roer is inmiddels in handen van Werner Van Rethy, die Marc Gillet opvolgde als CEO. Werner Van Rethy komt uit de eigen gelederen van het bedrijf. Hij werkte er sinds 2003, eerst als productmanager en inkoper, dan als directeur Ceiling Solutions en tot voor kort als Director Operations. Daarvoor had hij ruim drie jaar gewerkt voor gevelbekledingsspecialist Limeparts in Genk, een andere dochter van Vaessen Industries.

“Onze verkoopcijfers, het aantal mensen dat we tewerkstellen, en de prijzen die we voor onze producten in ontvangst mogen nemen, bewijzen stuk voor stuk dat we met Kreon ontzettend goed bezig zijn,” zegt Van Rethy. “Maar als onderneming mag je nooit op je lauweren rusten. En dat zijn we met Kreon zeker niet van plan. Integendeel. Ik beschouw het als mijn missie om de groei van Kreon te blijven ondersteunen en om de Kreoncultuur – zijn Belgische roots incluis – zowel nationaal als internationaal nog beter uit te dragen. Precies daarom dat we besloten hebben om 6 miljoen euro te investeren in een grote nieuwbouw. Die moet niet alleen ons eigen personeel beter huisvesten, maar zal ook dienst zal doen als creatief broeinest, showroom en als commerciële ontmoetingsruimte. Een representatief gebouw, dat nota bene is ontworpen door Kristof Pycke, Art Director bij Kreon.”

Het bouwproces van de nieuwe vestiging is op te volgen via deze link.