Nieuws Limburg Nieuwe dienstverlening: bemiddelingshotel

Nieuwe dienstverlening: bemiddelingshotel

Nieuwe dienstverlening: bemiddelingshotel

Als dienstverlener moet je creatief zijn. Dat vinden ook Nele De Keyer en Marie Baerten, die bij het advieskantoor Orato werken als bemiddelaars. Om echtgenoten te helpen die snel, maar op een respectvolle manier willen scheiden, nemen zij het koppel voor één weekend mee naar een hotel, waar alle afspraken op papier worden gezet.

Nele De Keyser en Marie Baerten zijn ervaren scheidingsbemiddelaars. Vanuit het bedrijf Orato hebben ze een nieuwe dienstverlening in het leven geroepen. Dat is het Bemiddelingshotel, een formule om partners die willen scheiden, te helpen om in één of twee dagen tot een compromis te komen.

Nele De Keyser (foto) legt uit: “Wij krijgen vaak mensen over de vloer die met onderlinge toestemming wilden scheiden en met de juiste ingesteldheid naar de bemiddelingsgesprekken kwamen. Maar zij hebben vaak een probleem met een traditionele scheidingsbemiddeling waarbij je je over een periode van enkele weken regelmatig moet vrijmaken voor een sessie. Als alternatief hebben we het Bemiddelingshotel opgericht. Daarbij kiezen mensen die snel willen scheiden uit vier mogelijke formules, waarna we hen voor één of twee dagen meenemen naar een hotel op een rustige locatie. In die ongedwongen setting hebben ze individuele en duogesprekken met de bemiddelaar, om zo te komen tot een gedragen principeovereenkomst, waarin alle aspecten van de scheiding duidelijk aan bod komen.”

Voor het bedrijf, met vestigingen in Bilzen en Hasselt, is de nieuwe dienst een manier om groei verder te zetten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.