Nieuwe eigenaar Sentower Park: “Op goede weg”

Amper 25 jaar is hij, en toch runt hij het paardencentrum Sentower Park in Opglabbeek als een ervaren zakenman van internationaal niveau. Laurens Meynaerts kreeg na de overname van het prachtige complex (door zijn vader en een groep investeerders) de volle verantwoordelijkheid in handen. "Sinds 1 mei, nu dus een half jaar geleden, zijn we met een propere lei aan de exploitatie gestart. We hebben fors geïnvesteerd, vooral in de gezellige aankleding van Sentower Park. Daarna zijn we internationale wedstrijden gaan organiseren. Ook andere events, zoals een beurs en de verkiezing van Miss Limburg, hebben hier plaatsgevonden."

laurens meynaertsDe kwalitatieve invulling van de kalender en dus het optimaliseren van de exploitatie, is de grootste uitdaging voor de jonge zaakvoerder. "We zijn wat dat betreft op de goede weg. De activiteiten trekken veel deelnemers en publiek. Het kwaliteitsniveau wordt internationaal erg gewaardeerd. Zo winnen we het vertrouwen van de sector en van onze bezoekers. We wilden ons eerst bewijzen en pas daarna geleidelijk naar buiten komen met onze plannen en ambities. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Zo organiseren we volgend jaar al zeker het Europees kampioenschap voor pony's. Een topevenement."

En ook de internationale wedstrijd die van donderdag tot zondag in Sentower Park wordt gehouden, is van hoog niveau. "Er zijn inderdaad heel grote namen aanwezig," aldus Laurens Meynaerts. "Zeker voor de Grote Prijs op zondag (3 sterren) mogen we enkele wereldtoppers verwelkomen. Voor ons is dat een uitgelezen kans om alle mensen van Opglabbeek, en zelfs heel Limburg, hier uit te nodigen. We willen hen graag laten proeven van de sfeer, onze accommodatie laten zien en hen verrassen met tal van optredens en acts. Iedereen is van harte welkom, ook de kinderen. De toegang is gratis."

Daarmee draait Laurens Meynaerts de zwarte bladzijden van de verkoop door de vorige eigenaar helemaal om. "Er is heel veel gezegd en geschreven over Sentower Park. We kunnen het verleden niet uitwissen. Voor ons tellen het positivisme en de gemoedelijkheid die de Limburgers kenmerken. Dat willen we hier in Sentower Park tot de norm maken. We kijken graag vooruit en bouwen aan een nieuwe toekomst. Daarin zien we zeker ook een plaats voor de (gedupeerde) leveranciers van de vorige eigenaar. Hen terugbetalen kunnen we niet, maar ze hebben wel een streepje voor als ze interesse hebben in een nieuwe samenwerking. Zo kunnen we toch iets voor hen betekenen, en dat wordt erg geapprecieerd."