Nieuws Limburg Nieuwe fabriek van 30 miljoen in Brustem

Nieuwe fabriek van 30 miljoen in Brustem

Nieuwe fabriek van 30 miljoen in Brustem

De producent van auto-onderdelen VCST gaat 30 miljoen euro investeren in een nieuwe en moderne fabriek in Brustem. “Dit project is goed nieuws, zo houden we ook in de toekomst jobs in Sint-Truiden”, zegt CEO Eddy Van Steyvoort in Het Belang van Limburg.

VCST Industrial Products en dochterbedrijf STC maken vandaag deel uit van de BMT Group, die VCST in 2016 overnam van investeringsmaatschappij Gimv en andere aandeelhouders. VCST IP produceert onderdelen voor de auto- en vrachtwagenindustrie, vooral tandwielen, maar ook andere componenten.

De investering die nu wordt aangekondigd, omvat een nieuwe productiehal van ruim 15 miljoen euro. Nog eens hetzelfde bedrag dient voor de aankoop van nieuwe machines, systemen en de installatie. “Met de vernieuwing van onze infrastructuur moderniseren en automatiseren we onze processen en productie zodat we klaar zijn voor de toekomst”, aldus Eddy Van Steyvoort, CEO van VCST.

Naast Sint-Truiden heeft VCST ook fabrieken in Roemenië, Mexico, Duitsland en China. “Dit project is goed nieuws voor onze medewerkers omdat we hierdoor ook in de toekomst werkgelegenheid op deze locatie kunnen aanhouden”, aldus nog Van Steyvoort. VCST kondigde begin vorig jaar nog een herstructurering aan. Het bedrijf was in moeilijkheden geraakt door de dalende vraag en de oplopende kosten, onder meer ten gevolge van de coronacrisis. Uiteindelijk werden 91 banen geschrapt.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.