Nieuws Limburg Nieuwe fabriek voor bloemschik-schuim

Nieuwe fabriek voor bloemschik-schuim

Nieuwe fabriek voor bloemschik-schuim

Steekschuim, zo heet het officieel. U weet wel, van die groene isomo-blokken die worden gebruikt om bloemstukken mee te maken. Wel, de uitvinder en wereldmarktleider hiervan, het Amerikaanse Smithers-Oasis, gaat in Houthalen-Helchteren een hele fabriek bouwen om die dingen te maken en vooral op te slaan.

Op het Europark in Houthalen-Helchteren starten eind deze maand de grondwerken voor het splinternieuwe gebouw van Smithers-Oasis. De wereldwijde producent van steekschuimproducten voor snij-, zijde- en droogbloemen, plant (!) hier in het voorjaar van 2019 zijn intrek te nemen.

Smithers-Oasis telt wereldwijd méér dan 20 vestigingen en is sinds 1969 in België actief. De eerste locatie was in Zwartberg, nadien werd verhuisd naar Houthalen-Helchteren. Maar een verwoestende brand legde bijna twee jaar geleden het vorige gebouw in de as. Sindsdien wordt gewerkt vanuit een aangrenzend huurpand. Maar niet voor lang, want op de plaats waar Smithers-Oasis vroeger actief was, zal nu de nieuwbouw verrijzen.

“De Benelux is voor onze groep een belangrijke afzetmarkt en wij kijken dan ook met vertrouwen uit naar een bloeiende toekomst, naar het nieuwe gebouw en de verdere digitale uitbouw van ons bedrijf”, aldus Managing Director, Chris Martens. “Het nieuwe gebouw, dat grotendeels bestaat uit opslagruimte voor onze producten met een geïntegreerd kantoor, is een belangrijke logistieke schakel in de Benelux.”

Het ontwerp van de nieuwbouw werd gemaakt door M10 architecten uit Lille. De uitvoering is in de handen van aannemersbedrijf Mathieu Gijbels uit Opglabbeek.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.