Nieuwe general manager voor Algeco in Beringen

Algeco

uit Paal-Beringen, misschien beter gekend onder de vroegere benamingen GE Capital Modular Space of Hob Units, heeft een nieuwe general manager. Philip Heylighen komt over van het stockagebedrijf Shurgard, waar hij 12 jaar nationaal en internationaal actief was. Voordien werkte hij ook nog voor McDonald's.

"Er zijn nogal wat raakvlakken met mijn vorige werkgever," zegt hij. "Het enige verschil is dat klanten voor hun tijdelijke opslag goederen naar Shurgard brachten, terwijl we bij Algeco nu de accommodatie ter plaatse leveren om de goederen of mensen tijdelijk in onder te brengen. Ik ben heel blij dat ik op dit moment het team van Algeco kom vervoegen. Het herstel van de algemene economische conjunctuur kondigt zich nu aan, en dat is uiteraard goed nieuws voor onze business." Philip Heylighen is 48 jaar en studeerde klinische psychologie aan de VUB. Hij volgt Dick van Arkel op. Weldra zal hij ook gedelegeerd bestuurder worden van Algeco Belgium.

Algeco is marktleider in Europa voor het verhuren van tijdelijke units. Het bedrijf nam in 2007 GE Modular Space bvba over van GE Capital. Er werken zo'n 65 mensen die een omzet van 21 miljoen realiseren (2009). Een mooie referentie is onder meer het Glazen Huis dat Algeco bouwt voor muziekzender Studio Brussel.