Nieuws Limburg Nieuwe handels- en horecazone in Zonhoven

Nieuwe handels- en horecazone in Zonhoven

Nieuwe handels- en horecazone in Zonhoven

Tien nieuwe handelspanden met een oppervlakte tot 250 vierkante meter zullen weldra het centrum van Zonhoven domineren. Het nieuwe inbreidingsproject bevat tevens een horecaruimte die verbonden is met de nieuwe ontmoetingszaal De Kwint en 68 appartementen.

De projectontwikkelaars Kolmont (Hasselt) en Vanhout (Geel) krijgen de opdracht om tegen medio 2024 de nieuwe Kwint-site van bijna 9.000 vierkante meter groot, helemaal af te werken. De gebouwen zullen zich uitstrekken van aan het voormalige ING-bankkantoor tegenover de kerk, tot aan de vroegere kapelanijen, achter de bocht in de Heuvenstraat.

Het project bevat een residentiële functie met 68 appartementen, en krijgt ook een belangrijke commerciële invulling: winkels, horeca, en een nieuwe zaal voor evenementen. Er komt ook een wijkkantoor van de lokale politie (LRH) en een ondergrondse parking.

Als de omgevingsvergunning is afgeleverd, kunnen de afbraakwerken starten in de tweede helft van 2021. De bulldozers zullen als laatste de bestaande feestzaal De Kwint afbreken, omdat die dienst moet blijven doen tot de nieuwe ontmoetingszaal de deuren zal openen op 8 december 2022.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.