Nieuws Limburg Nieuwe hub in Tongeren voor BeCargo

Nieuwe hub in Tongeren voor BeCargo

Nieuwe hub in Tongeren voor BeCargo

BeCargo, het bedrijf van Limburger Christoph Van Herck, heeft in Tongeren een nieuw depot in gebruik genomen. De faciliteiten dienen om extra capaciteit te creëren nu de plaats op de luchthaven van Luik te beperkt wordt.

“De luchthaven van Luik is en blijft onze voornaamste uitvalsbasis”, zegt Christoph Van Herck, die samen met een vennoot BeCargo heeft opgericht. “Het is vooral door de explosieve toename van de e-commerce, waar wij met ons bedrijf de logistieke en administratieve afhandeling voor verzorgen, dat er in Luik plaatstekort is ontstaan. Om de nood aan uitbreiding op te vangen, hebben we nu in Tongeren een nieuw douane-entrepot geopend. In de industriezone Tongeren-Oost, vlakbij het afrittencomplex van de E313, konden we onze intrek nemen in een complex van 3.000 m2. Mocht het nodig zijn, kunnen we later meer ruimte in beslag nemen.”

De vergunningen voor de exploitatie van de nieuwe vestiging waren eind december in orde. “De afgelopen weken hebben we de opstart gedaan en de machines gebruiksklaar gemaakt. Het is de bedoeling om hier niet alleen luchtvracht te behandelen, maar ook goederen die via treinverkeer en de zeehavens tot hier komen. Indien nodig doen we de handling van de goederen en zorgen we voor de douaneformaliteiten.”

Christoph Van Herck mikt op 10 tot 15 medewerkers die op termijn in Tongeren aan de slag kunnen. “Online winkelen staat nog in zijn kinderschoenen, dus groeipotentieel is er zeker genoeg.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.