sk

Nieuwe isolatiefabriek goed voor 150 jobs

Soprema, een Franse producent van bouwmaterialen, heeft in Tongeren 12 hectare industriegrond gekocht om een nieuwe vestiging op te bouwen. Er zal op termijn plaats zijn voor 150 extra mensen, waarvan er al meteen 100 aan de slag kunnen. De nieuwe fabriek komt in de uitbreidingszone van Tongeren-Oost, waar 50 hectare extra industriegebied gecreëerd is.

Tongeren-Oost bestaat uit zo'n 200 hectare die momenteel bijna volledig is ingevuld. Al in 2015 gaf het provinciebestuur toelating om er nog een vierde bij te doen. Eigenaar van het gebied is bouwbedrijf Cordeel, dat zelf instaat voor de infrastructuurwerken.

Met de komst van Soprema is meteen het nut van de uitbreiding aangetoond. Er zal na een investering van 50 tot 60 miljoen euro, hoogkwalitatieve isolatie worden gemaakt. Er komt bovendien een nieuw distributiecentrum. Er zullen in eerste instantie 100 nieuwe mensen aan de slag kunnen (de zoektocht start in Q3), waarna het aantal kan oplopen tot 150.

Samen met de CEO van Noord-Europa bij Soprema en de baas van Cordeel, mochten burgemeester Patrick Dewael en schepen Guy Schiepers (Tongeren.nu) de eerste spadesteek van het project geven. De locatie wordt omgedoopt tot Ambior-site, uiteraard een referentie naar Ambiorix.