droneport opleiding

Nieuwe job in Limburg: ze zien vliegen…

De versoepelde Europese wetten voor de drone-industrie zullen medio 2020 het professionele drone-landschap grondig hertekenen. Specialisten verwachten toenemende concurrentie van hobbyisten en van buitenlandse bedrijven. Willen wij ons als Limburgse cluster daar tegen wapenen, moeten de experts van onze bedrijven nu de juiste opleiding krijgen. En kijk, op Droneport Brustem werd die noodzakelijke scholing -in de vorm van een postgraduaat- zopas voorgesteld.

"Om concurrentieel te blijven is het belangrijk toepassingen te ontwikkelen die veilig, betrouwbaar en efficiënt zijn", stellen Tom Vandeput en Frank Zwerts (POM Limburg), Mark Vanlook (Droneport), Veerle Heeren (Stad Sint-Truiden) en Ben Lambrechts (Hogeschool PXL). "We moeten daar voorloper in blijven. Vandaar dat we het aanbod van gespecialiseerde opleidingen in dit domein moeten vergroten en professionaliseren."

Daarom bieden de partners vanaf oktober 2019 een nieuw postgraduaat aan: Drones Business Architect. "In de opleiding leren bedrijven hoe ze opportuniteiten kunnen omzetten in haalbare toepassingen," zegt Mark Vanlook. "Dit uiteraard met aandacht voor luchtvaart- en technologische aspecten. Met de nieuwe opleiding leiden we professionals op die van alle markten thuis zijn. En deze thuis, in het hart van de clusterwerking, bevindt zich op de campus van DronePort.