Nieuwe letters geven transformatie Recor gestalte

Projectontwikkelaar Futurn en bouwbedrijf Mathieu Gijbels zijn onlangs gestart met de volledige omvorming van de oude Recor-site in Hasselt tot een moderne, duurzame bedrijvencampus. Eerst zal het voormalige kantoorgebouw getransformeerd worden. Symbolisch werd afgelopen donderdag de neon-belettering van Recor gedoofd en vervangen door een gloednieuwe lichtreclame met de nieuwe benaming Re Core. Begin 2024 worden hier de eerste bedrijven verwelkomd.

De neonletter R van Re Core, goed voor een hoogte van drie meter, was de eerste die door de Hasseltse lucht vloog met als bestemming het dak van het voormalige kantoorgebouw. De oude reclame was dan al tegen de vlakte gegaan. “We hebben daarmee een stukje geschiedenis weggedaan”, stelt Futurn’s Managing Partner, Frederik Baert. “Maar dit is vooral het startschot van het nieuwe, totaal andere avontuur dat we hier aanvatten. De nieuwe neon staat symbool voor de transformatie. Het wijst op wat we doen: de herontwikkeling van bestaande, verouderde sites en gebouwen naar hedendaagse, multifunctionele en toekomstbestendige bedrijvenparken. Mét respect voor de geschiedenis. Die aanpak heeft veel voordelen: we nemen geen open ruimte in, hebben aandacht voor circulariteit en zorgen voor een opwaardering van bestaand patrimonium.”

“Om het gebouw en de site eer aan te doen, willen we er dan ook op toezien dat het gebouw een renovatie krijgt die de oorspronkelijke uitstraling en architectuur behoudt en versterkt", zegt Mathi Gijbels, CEO van bouwbedrijf Mathieu Gijbels. "Dit doen we onder meer door de betonnen gevel te reinigen, te herstellen en langs binnen te isoleren. Daarnaast zal een vijfde bouwlaag als terugspringend glazen volume worden toegevoegd.”

Het vernieuwde kantoorgebouw, tevens een BEN-gebouw (bijna-energieneutraal), zal ruimte bieden aan bedrijven die op zoek zijn naar een unieke, inspirerende plek om te ondernemen. Idealiter zal elke eindgebruiker een volledige verdieping (500 tot 700 m2) ter beschikking hebben. De nieuwe op-topping bestaat uit twee delen; een gedeelte kantoor (150 m2) en een gedeelte gemeenschappelijke vergaderfaciliteiten (330 m2) ter ondersteuning van de verschillende bedrijven in het gebouw en op de site.

De commercialisatie wordt vanaf juni 2023 opgestart. In het eerste kwartaal van 2024 willen de projectontwikkelaars de eerste bedrijven ontvangen.