240414_GUARDEX-10 kopie

Nieuwe naam en forse uitbreiding voor Genks familiebedrijf

Guardex, tot een paar dagen geleden nog Garden Center T genoemd, heeft een nieuwe showroom geopend in Genk. Het bedrijf, dat handel drijft in poorten, afsluitingen en terrasoverkappingen, vierde de nieuwe locatie samen met het 35-jarig bestaan.

In 1989 nam Didier Meertens een bestaande plantenkwekerij in Zonhoven over. Hij breidde het gamma uit met poorten en afsluitingen, verhuisde naar een groter filiaal in Genk en bouwde een internationaal netwerk op van leveranciers. Het productgamma wordt vandaag voornamelijk in de markt gezet via een netwerk van professionele klanten verspreid over heel België. Daarnaast lanceerde Garden Center T, zoals het bedrijf tot voor kort heette, met G-afsluitingen ook een eigen huismerk. Sinds 2017 is ook zoon Giel mee in het bedrijf gestapt als bestuurder.

“Met deze investering in een nieuwe showroom zorgen we voor een betere klantenbeleving en mikken we op verdere groei”, zegt Didier Meertens. "De nieuwe, extra grote showroom is vijf keer zo groot als de vorige. Particulieren en professionelen kunnen nu zowel binnen als buiten het assortiment poorten, terrasoverkappingen en afsluitingen ontdekken."

Guardex, zoals de nieuwe naam van het bedrijf luidt, investeerde de afgelopen jaren in totaal ongeveer 2,5 miljoen euro, onder andere in de implementatie van ERP-software, een geoptimaliseerde magazijninrichting, een vernieuwing van het wagenpark, een volledige rebranding, een kantoorrenovatie en -als kers op de taart- nu dus ook de bouw van de nieuwe showroom. De oude winkel en kantoren worden nog verder uitgebouwd tot bijkomende magazijnruimte.

"Na 35 jaar zijn we vastberaden om onze traditie van kwaliteit en innovatie voort te zetten," aldus
Meertens. "De nieuwe showroom én de keuze voor een nieuwe naam en bijbehorende branding zijn daar het levende bewijs van."