Nieuws Limburg Nieuwe teambuilding: kookwedstrijd tegen collega’s

Nieuwe teambuilding: kookwedstrijd tegen collega’s

Nieuwe teambuilding: kookwedstrijd tegen collega’s

Didier Bastiaens, bezieler van het culinaire concept Vrienden van de Smaak, heeft een nieuwe soort van teambuilding bedacht. Om thuiswerkende collega’s dichter bij elkaar te brengen, werd een formule van ‘online masterclass cooking’ ontwikkeld. Medewerkers kunnen individueel of in kleine bubbels een online kookworkshop volgen onder leiding van een gekende chef. Ze krijgen daarvoor een doos met allemaal dezelfde ingrediënten en leveren strijd om het beste resultaat neer te zetten…

“Thuiswerken, videocalls en online meetings zijn inmiddels het nieuwe normaal”, zegt Didier Bastiaens. “Ondernemers kunnen het uiteraard maar toejuichen dat hun medewerkers op die manier efficiënt aan de slag blijven zonder elkaars gezondheid op het spel te zetten. Maar anderzijds valt het te betreuren dat het teamgevoel zo wel een beetje verloren gaat. Veel bedrijven zoeken daarom naar een oplossing om op een veilige manier teambuildings te organiseren. Precies daarvoor hebben wij nu een concept bedacht.”

Bastiaens wil medewerkers in kleine bubbels of individueel challengen via een online livesessie ‘mastercooking’ met een gerenommeerde Belgische chef. “Iedereen strijdt met dezelfde ingrediënten, iedereen krijgt even veel tijd en organiseert zich
naar eigen inzicht”, legt de initiatiefnemer uit. “Uiteraard worden aan de meet ook prijzen uitgedeeld. Wie met de hoofdprijs aan de haal gaat, mag zich verheugen op een originele verrassing waar iedereen van meegeniet. Teamwork makes the dream work.”

Het concept is intussen al door een aantal bedrijven enthousiast onthaald. “We gaan de formule zelfs uitbreiden tot een volwaardig alternatief voor kerst- en nieuwjaarsfeestjes die bedrijven op poten willen zetten”, besluit Didier Bastiaens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.