Nieuwe thuis voor 13 bedrijven in Diepenbeek

Groeningenpark is de naam van een nieuw bedrijventerrein in Diepenbeek dat plaats biedt aan 13 units voor kmo's. Projectontwikkelaar Futurn heeft er zopas de eerste steen gelegd. Mathieu Gijbels mag de overige stenen stapelen, en dit volgens het ontwerp van het Genkse Buro B Architectuur. In mei volgend jaar moet alles klaar zijn.

diepenbeek gijbels futurnHet Groeningenpark is gelegen op een perceel van 5.400 m² en bevindt zich op de nieuwe zone Dorpsveld. Door de aanleg van de nieuwe zone krijgen nu ook (kleinere) kmo’s de kans om uit te breiden, met units die variëren van 142 m² tot 274 m². "Ideaal voor startende ondernemers die hun groei willen verzekeren," zegt Frederik Baert van Futurn. “Door het realiseren van instapklare gebouwen hoeven onze kopers zich niet meer te bekommeren over het verkrijgen van vergunningen of de begeleiding van het hele bouwproject. Zo win je tijd en ben je financieel beter af."

Mathi Gijbels van nv Mathieu Gijbels is bijzonder opgetogen over de ontwikkeling van het Groeningenpark. “Limburg wordt stilaan het epicentrum van ‘entrepreneurship’ door de vele beloftevolle start-ups die in onze provincie opgericht worden. Dat wij hier samen met Futurn een thuis kunnen bieden aan deze startende ondernemingen, maakt ons dan ook erg fier.”