Woudpark Genk

Nieuwe thuishaven voor 40 KMO’s is zo goed als klaar

Bouwbedrijf Altez is bijna klaar met de oplevering van Green Business Park Woudpark, een multifunctioneel bedrijvenpark in Genk-Noord dat zich onderscheidt door in te zetten op duurzaamheid.

Het is projectontwikkelaar BVI.eu die in Woudstraat in Genk, in de buurt van het hoofdkwartier van H.Essers en de afrit Park Midden Limburg op de E314, heeft geïnvesteerd in het nieuwe bedrijvenpark. De ontwikkeling bestaat uit een 40-tal units met een oppervlakte van minstens 150 vierkante meter. Het merendeel van het aanbod intussen al is verkocht.

"Rond de jaarwisseling zijn alle gebouwen in het Woudpark opgeleverd", zegt Peter Spiessens, salesmanager van BVI.eu. "We hebben nog maar een paar units voor kmo's ter beschikking. De panden die ons nog resten zijn ideaal voor bedrijven die op zoek zijn naar de combinatie van kantoren, magazijn en atelier. Dit alles met een mooie visibiliteit aan de straatzijde, wat ook commercieel een grote troef is."

BVI heeft voor deze realisatie ingezet op duurzaamheid. "Alle gemeenschappelijke delen zijn CO2-neutraal", aldus nog Spiessens. "De verlichting van de fietsenstalling, de straatverlichting, camerabewaking en de totem worden allemaal van energie voorzien met de zonnepanelen en de batterij die we geïnstalleerd hebben. "Het totale project draagt het zogenaamde SEQ-label, wat staat voor Safety, Environment en Quality. Het is een eigen standaard waarmee we de lat voor onze projecten erg hoog leggen."

Als aannemer van het project koos BVI.eu voor Altez uit Oudsbergen. "We hebben al heel vaak met hen samengewerkt, telkens weer met een grote tevredenheid. En dat was in het geval van Woudpark niet anders", besluit Peter Spiessens.