Nelissen-N7065_Carlos Jorissen

Nieuwe van Nelissen is langer en smaller

Familiebedrijf Nelissen Steenfabrieken uit Lanaken brengt een innovatief product op de markt. Hun nieuwe gevelsteen heeft een bijzonder formaat, wat volgens het bedrijf heel wat financiƫle en ecologische voordelen biedt.

N70/6,5 zoals de nieuwe steen wordt genoemd, is de derde variant in de N70-reeks van Nelissen. Door het exclusieve formaat (±240x70x65 mm) is N70/6,5 niet alleen 3 cm smaller, maar ook 2,5 cm langer dan een traditionele gevelsteen (WV 65). Deze speciale afmetingen brengen heel wat voordelen mee, zegt CEO Carlos Jorissen. "Zo zorgt deze steen voor een snellere bouw van de gevel, omdat er 10% minder bakstenen nodig zijn per m² (in vergelijking met WV 65). Dat brengt bovendien een mooi financieel voordeel met zich mee. Aangezien er 10% minder stenen nodig zijn per m², kunnen bouwheren ook 10% besparen op hun gevel. Het nieuwe formaat draagt bij om vandaag efficiënter, duurzamer én prijsbewuster te bouwen."

Nelissen zet met deze introductie in op dematerialisatie. “Vorig jaar ondertekenden we samen met een aantal andere producenten uit de baksteensector een charter waarin we ons engagement bevestigen in de transitie naar een koolstofarme maatschappij tegen 2050. Dat wil zeggen dat we ons engageren om na te denken over hoe we ons energie- en grondstofgebruik kunnen beperken zonder in te boeten aan kwaliteit en functionaliteit. N70/6,5 is een mooie uitkomst van dit denkproces en past perfect binnen het dematerialisatie-kader.”

Het nieuwe product is bovendien lichter dan de traditionele stenen en beschikbaar in 11 kleuren.
N70/6,5 is beschikbaar in 11 moderne kleuren.