Nieuws Limburg Nijst helpt om putten in wegdek te vullen

Nijst helpt om putten in wegdek te vullen

Nijst helpt om putten in wegdek te vullen

De extreme vrieskou is niet de beste vriend van onze wegen. Bijna overal vormen zich putten en spontane verkeersdrempels door de vervormingen van het asfalt. “Als er putten zijn, proberen we die zo snel mogelijk te vullen met koud asfalt,” zegt Ilse Luypaerts, de (Limburgse) woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaanderen. “Bij temperaturen onder nul kunnen we geen warm asfalt gebruiken.”

En dat is een kolfje naar de hand van Nijst Natuursteen in Bilzen, waar de telefoon momenteel roodgloeiend staat. “Wij hebben een product, Instant Road Repair genaamd, dat gebruiksklaar is om al deze gaten in het wegdek te dichten,” zegt Kim Lenaerts van Nijst. “De vraag is enorm, omdat onze oplossing in alle weersomstandigheden verwerkbaar is.” Het koude asfalt heeft ook als voordeel dat het verkeer er onmiddellijk overheen kan rijden.

Onder meer in Houthalen, Meeuwen-Gruitrode, Tongeren en Hasselt wordt Instant Road Repair momenteel veelvuldig gebruikt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.